Faktadrops

Med jevne mellomrom spør Norsk Varme det norske folk om ting vi lurer på. F.eks hvor mange ovner de har i huset. Her er et lite knippe faktadrops du kan dra opp av hatten når du er i juleselskap.

Flere hundre tusen ovner igjen å skifte ut

Norsk Varme har gjennomført en ny undersøkelse av fyringsbildet i Norge. 70% av våre 2,5 millioner boliger et ildsted. Andelen som har minst én rentbrennende ovn øker sakte – og ligger nå på 63%.

Men det er fortsatt mange med en eller flere ovner fra mellom 1945 og 1998. Tar vi med åpne peiser – og alle de som står i norske hytter, er det godt over en million igjen å bytte ut.

Bare 1 av 5 tenner fra toppen

Det er velkjent – i bransjen – at det er best å fyre fra toppen. Men – bare 19% av nordmennene gjør dette. Vi har en jobb å gjøre.

90%: Smal sak å fyre opp

Fem prosent av de med ovn i Norge synes det er vrient å tenne opp. Resten? De synes det er en smal sak. 73% sier det er enkelt; 19% sier det stort sett er enkelt.

40% fyrer hver dag når det er minusgrader

16% av oss har vedovnen som hovedoppvarmingskilde. Nye 24% fyrer nesten hver dag når det er kuldegrader. Det betyr at ovnen er i bruk i nesten annethvert ovnshjem hele vinteren.