Steinar-Vigdal-Styreleder-Norsk-Varme

Leder om panteordning: “En seier for bransjen”

Det er alltid like gøy å se at arbeidet vi legger ned bærer frukter. Sist at Enova har innført panteordning for parafinovner. Dette er noe bransjen har jobbet bevisst for, og endelig har en slik ordning blitt realitet.

Men, vi skal ikke lene oss tilbake av den grunn. Det er ikke et krav om at man må velge vedovn som oppvarmingskilde hvis man skal få penger. Kravet som stilles er at parafinovnen skal ut, og en miljøvennlig løsning skal inn. Og her har forbrukeren flere alternativer å velge mellom. Blant annet varmepumpe. Det er bare første delen av jobben som er gjort. Nå skal vi overbevise forbrukeren om at han eller hun bør gå for en rentbrennende vedovn som erstatning. Eventuelt en kombinasjon. Og her er det medlemmene som må gjøre jobben. Både på sosiale medier, i markedsføringssammenheng og i møte med forbrukerne.

Jeg håper alle ser på dette som en gyllen mulighet til å spre det glade budskapet om vedfyring. Og at dere klapper dere på skulderen for at Enova endelig har innført denne ordningen. Det er noe bransjen har gått i bresjen for lenge. Og det viser seg at det er viktig å stå sammen om et felles budskap. Well done!

Steinar Vigdal