Leder: Snakk med folk

Når det er sprengkulde liker jeg å kjenne lukten fra vedfyring som brer seg i nabolaget. Omtrent samtidig kan du banne på at en eller annen redaksjon skriver om svevestøv og at noen peker på vedfyring som den store synderen. Nesten like ofte blir NILU (Norsk institutt for luftforskning) sitert. Jeg var derfor betenkt da vi banket på døra til NILU forleden, men min skepsis ble gjort til skamme fra første stund. NILU er oppriktig interessert i det vi holder på med og ønsker oss det aller beste for fremtiden. Vi har et felles mål; og det er å få skiftet ut flest mulig av de gamle forurensende vedovnene med nye. Det hjelper å snakke med folk, så slipper du å gå rundt å lure på om de egentlig er for eller imot det du driver med. Det gjorde vi med NILU og i 2019 skal jeg snakke med flere. Når jeg nå ønsker god jul anbefaler jeg å bruke høytiden til flere gode prater. Gjerne utendørs i duften fra god norsk ved, som går opp i røyk i en pipe der du bor.