Leder: Varme til de som trenger det

Nå er det jul igjen, og jula varer helt til påske. Ja; fyringssesongen er som en eneste lang julekveld for meg. Jeg gleder meg til å legge en pinne i ovnen om kvelden og høre et svakt sus fra vifta jeg har på taket som kaster duften av kos og hygge utover Svelviks tak. Det er i denne tiden vi har stunder til å tenke over hvor heldige vi er; som kan trekke inn fra slaps og sludd og søke tilflukt foran en glødende ovn. Men det er ikke alle som har det sånn. I selveste Norge sitter folk og fryser fordi de verken har strøm eller ved. Når Operasjon Ved tok kontakt var det lett å si ja til et besøk. Nå ser vi på mulighetene for å samarbeide for å hjelpe de som trenger det mest med litt varme vinterstid. Jeg føler meg heldig når jeg tenker på mine danske venner også. Hos vårt broderfolk er det snart en skam å i det hele tatt tenke tanken på å varme seg foran åpen ild. Engasjementet rundt vedfyringens dag har fortalt oss hvor viktig vedfyring er. La oss dele vårt engasjement med venner og kjente i tiden vi går inn i. God advent.