Montører

Montører vil til Bergen med det samme

Montører over hele landet svarer at de gjerne bidrar om det skulle være behov for flere montører i Bergen fremover.

I forbindelse med Bergen kommunes signaler om å gi 50 millioner kroner i pant for gamle ovner sendte Norsk Varme ut en uhøytidelig undersøkelse til 200 sertifiserte montører nivå 2. To av tre svarer at de kan tenke seg å dra til Bergen for å hjelpe til, om det er behov.

Takket være gode regnskapstall varsler byrådet i Bergen 50 millioner kroner til pant for gamle ovner.

-Dette er veldig gode nyheter for folk i Bergen og for bransjen. Både pant og forbud er noe vi har vært i dialog med alle de store byene i Norge om. Nå satses det i flere kommuner, og Bergen er i særklasse den kommunen som tar størst grep om svevestøvet som skyldes gamle ovner, sier styreleder i Norsk Varme, Merethe S. Halvorsrød.

Norsk Varme har fått henvendelser om bransjen er i stand til å levere og montere 10 000 ovner i løpet av 2017. Vi regner med at bergenserne har den kapasiteten det er behov for. Allikevel tror vi det vil være et bra signal til de som tviler på om det er realistisk å bytte så mange ovner at det er hjelp å få. I tillegg er dette en god måte å fortelle at vi har mange sertifiserte montører, noe vi vet både brannvesenet i Bergen og kommunen er opptatt av.