Selger en million vedsekker

Økte strømpriser gir rekordsalg

De økte strømprisene har ført til en økning på nesten 50 prosent sammenlignet med fjor året. Nå regner COOP med å selge i underkant av en million 15 kilos vedsekker. Samtidig øker salget av varmeovner, varmepumper og peisovner.

Kjededirektør i Obs Bygg, Josef Gimsøy, forklarer i en pressemelding at nordmenn er glade i peiskos og at fyringsved er en effektiv og rimelig oppvarmingskilde, og legger til:
– Færre norske produsenter som leverer ved på døren kombinert med varsel om kuldegrader og høye strømpriser, gjør at vi selger tusenvis av vedsekker hver eneste dag.

I tillegg til at Coop opplever økt salg av elektriske varmeovner og varmepumper, selges det stadig flere moderne peisovner. Dette drives delvis av tilskuddsordning ved bytte til en rentbrennende peisovn – i Oslo og flere andre steder i landet kan man få opp mot 6.000 kroner i tilskudd.

– Vi ser at mange benytter seg av tilskuddordninger og kjøper moderne, rentbrennende peisovner. Disse gir små utslipp og er langt mer effektive enn eldre modeller dersom det fyres riktig. Trikset er å bygge bålet riktig, tenne fra toppen og sørge for god lufting, sier Gimsøy.