Peiskos i sentrum på årsmøtet

Norsk Varme gjorde opp status under årsmøtet på Litteraturhuset. Hovedtaler, trendforsker Erling Dokk Holm, delte sine tanker om hvorfor peisen har en lys fremtid.

– Norsk Varme har et økende fokus på å være synlig rundt i Norge. Og dette kommer vi til å fortsette med i tiden som kommer. Det er viktig for oss at alle medlemmer opplever at vi er en bransjeforening det er verdt å være medlem i, sa styreleder i Norsk Varme, Steinar Vigdal, til de fremmøtte på årsmøtet.

På årsmøtet som ble avholdt på Litteraturhuset i Oslo gjennomgikk han hvilke satsingsområder Norsk Varme har, og hvordan bransjen har bidratt til gode panteordninger flere steder i landet.

Godt oppmøte
Rundt 30 medlemmer fikk med seg årsmøtet.
– Det var ny rekord i antall medlemsbedrifter til stede på årsmøtet. Men det er plass til enda flere, sier styreleder Vigdal. Ikke minst er det viktig å huske på at alle medlemmer kan sende flere representanter, for å få med seg det faglige og sosiale.

Vigdal innførte «Åpen post» som en ny del av programmet for årsmøtet. Her oppfordret han de fremmøtte til å dele sine synspunkter og tanker.

Et estetisk objekt
Den eksterne hovedtaleren på årsmøtet var trendforsker og høgskolelektor, Erling Dokk Holm. Han gikk nærmere inn på spørsmålet: «Vil nordmenn ha behov for en vedovn i fremtiden?».

– En vedovn har gått fra å være et nytteobjekt, til å bli et estetisk objekt i hjemmet, sa han.
Dokk Holm mener de mange hyttene i Norges land er fremtiden for vedfyringsbransjen.
– Stadig flere flytter inn i leilighet og investerer i hytte. Og hytta blir det nye hjemmet. Og det er hjemmet vi vil gjøre personlig, sa han.
Han mener at bransjen i større grad må fokusere på peiskos:
– Forbrukerne trenger å få bekreftet at de har et godt hjem, og at de har gjort en riktig investering, sa Dokk Holm.

Prisen for Årets Ildsjel ble også delt ut under arrangementet, og det var Naturvernforbundet som stakk av med årets pris.

Etter det faglige programmet var det duket for hyggelig samvær på nabolagsrestauranten Rust.