Bilde av Merethe Halvorsrod

Skorstein i alle hus

Vedsalget går unna som aldri før. I bransjen opplever vi også at salget øker. Vi vet at kalde høstdager er positivt for oss, men det er nok ikke den eneste forklaringen på den hyggelige trenden. Folks økonomi har selvsagt betydning, men det er også mulig å merke større interesse for hygge og kos.

Det siste året har vi bygget opp ektevarme.no, som etter hvert har fått god trafikk, både på nett og på Facebook. Erfaringen derfra er at folk er opptatt av åpen ild og alt som hører med. Vår egen undersøkelse viser at 90 prosent av oss vil ha skorstein og ildsted i nye hus. Vi vet også at vedfyring er god økonomi og at ildsted er en rimelig investering.

Derfor er det nedslående at ferdighusprodusenten Älvsbyhus velger å styre unna kravet til skorstein i nye hus ved å levere hus med vannbåren varme. Et komplett fyringsanlegg trenger ikke å koste mer enn en brukbar sofa eller en garderobe. Vi har alle en jobb å gjøre for å få husbyggerne til å innse at skorstein og ildsted er en svært liten investering sammenlignet med det man er villig til å legge ned i et hus.