Leder: Snart Vedfyringens dag

Tenk at en idé kan føde så mange positive reaksjoner og applaus. Vedfyringens dag er allerede en institusjon, får jeg følelsen av. Naturvernforbundet har selv tatt kontakt for å bidra. Turistforeningen, Feiermesternes Landsforening, Norsk Ved, Brannvernforeningen – noen nevnt – flere glemt. I forgårs tok Dagsavisen kontakt med meg. De vil lage en «baksidesak» om Vedfyringens dag. TV2 jobber med innslag. Nå nevnes Vedfyringens dag snart i samme åndedrag som fårikålens dag og vaffeldagen! Igjen erfarer vi at bålet har en helt unik betydning for den norske folkesjelen. Alle blir glade. Klokka åtte på kvelden 2. oktober håper vi flest mulig feirer Båltimen. Da skal jeg sette meg foran peisen hjemme, tenne på bålet og nyte synet av flammene mens jeg tenker på….. ikkeno. Bål gir sjelefred. Lykke til den andre.