Mediehenvendelser


Steinar Vigdal, Exodraft

Telefon: +47 980 74 151
E-post: styreleder@norskvarme.org

Montør/kurshenvendelser


Martin Apenes

Telefon: +47 913 36 708
E-post: kubbe@norskvarme.org

Henvendelser om medlemskap


E-post: varme@norskvarme.org

Takk for meg

Alt har en ende, og nå er min tid som styreleder i den absolutte sluttfinalen.


Da jeg første gang engasjerte meg i Norsk Varme var passivhus øverst på agendaen. Ryktet gikk om at det skulle være tilstrekkelig å varme opp huset med et stearinlys. Så tette og varme skulle husene være at vår bransje måtte forberede oss på å levere bittesmå ovner, med veldig liten kapasitet og et flammebilde som minner om et godt brukt telys. Forskernes modeller og analyser satte grå hår i hodene våre. Det man imidlertid hadde glemt var at det er mennesker som bor i husene; de lufter og går inn og ut av dører. Også på vinteren! Så det var ikke så dumt med en vedovn likevel.

Myndighetene har satt krav til utslipp og forskere forteller oss hvordan svevestøvet tar kvelertak på storbyene. Samtidig ser vi at vedfyring og åpen ild er en del av folkesjela vår. Mine godt og vel 10 år i Norsk Varme i ulike funksjoner har lært meg at forskningen og folkesjela må spille på lag for å ikke gjøre det unødvendig vanskelig å være menneske. Jeg tror vår bransje har en god fremtid fordi vi jobber hardt for å minimere ulempene med fyring, samtidig som vi tar folkesjela på alvor på en kompetent og ansvarlig måte. Jeg gir nå stafettpinnen videre til Brede Børud i Norsk Kleber som tar over som styreleder, men jeg vil fortsette i Norsk Varmes styre som andre nestleder. Brede tar over en meget ivrig og entusiastisk forening, som nyter stor respekt i fagmiljøene og har en viktig misjon blant folk flest – nemlig å få ilden til å lyse til evig tid. Takk for laget.

Steinar Vigdal – avtroppende styreleder

Flere nyheter

Ekte Varme

Ekte Varme er et nettsamfunn som skal samle alle som er glade i levende ild. Vi ønsker å inspirere folk til å kose seg mer med ekte varme fra bål, peis og ovn.


ektevarme.no