Mediehenvendelser


Steinar Vigdal, Exodraft

Telefon: +47 980 74 151
E-post: styreleder@norskvarme.org

Montør/kurshenvendelser


Martin Apenes

Telefon: +47 913 36 708
E-post: kubbe@norskvarme.org

Henvendelser om medlemskap


E-post: varme@norskvarme.org

Bedre vedfyring med nye regler

Ny, norsk vedstandard skal gi markedet mindre kubber og bedre merket ved. De nye «vedreglene» ble lansert denne måneden.  


– Ved er en fornybar energikilde, men det er viktig at veden som selges er av riktig kvalitet. Da utnyttes energiinnholdet best mulig, og utslippene reduseres, forteller seniorrådgiver Simen Gjølsjø i NIBIO.

Gjølsjø holdt også foredrag om dette under Norsk Varmes siste styremøte i november. Han forklarer at god merking av veden er helt nødvendig for at forbrukeren skal kunne sammenligne pris og kvalitet. Det er her den nye, norske standarden kommer inn. Standarden skal sikre at kundene får nøyaktig informasjon om vedens energiinnhold, og heretter skal vedsekkene merkes med vekt og fuktighet.

Den nye standarden innebærer at all fyringsved blir delt inn i ulike klasser avhengig av kvalitet. Klasse Ekstra er bjørkeved; Klasse 1 er ved av ask, bjørk, bøk, eik, lønn og rogn; Klasse 2 er blandet ved og Klasse 3 er blandet ved av alle treslag, inkludert kapp og bakhun.

På denne måten kan forbrukeren sammenligne priser ut fra reell fyringsverdi, og ikke kun ut fra volum. I den nye standarden for fyringsved vil forbrukeren også få informasjon om hvor veden kommer fra. Les mer her: https://www.trenytt.no/nibio-ved-vedfyring/bedre-vedfyring-med-ny-standard/749440

Flere nyheter

Ekte Varme

Ekte Varme er et nettsamfunn som skal samle alle som er glade i levende ild. Vi ønsker å inspirere folk til å kose seg mer med ekte varme fra bål, peis og ovn.


ektevarme.no