Mediehenvendelser


Steinar Vigdal, Exodraft

Telefon: +47 980 74 151
E-post: styreleder@norskvarme.org

Montør/kurshenvendelser


Martin Apenes

Telefon: +47 913 36 708
E-post: kubbe@norskvarme.org

Henvendelser om medlemskap


E-post: varme@norskvarme.org

Folk går bananas – bonanza i bransjen

Etterspørsel etter nye ildsteder kryper langt over pipa skal vi tro bransjen. Flere medlemmer melder om litt utfordringer med dels lang leveringstid som følge av koronasituasjonen og liten kapasitet til montering ut året. Men salget går bra og kundepågangen er god.


Sekretariatet i Norsk Varme har snakket med flere medlemmer om hvordan det går i bransjen om dagen. Flere forteller om lang leveringstid på grunn av høyt salgstrykk og at produksjonen har blitt noe forsinket som følge av koronasituasjonen. Noen medlemmer opplever også lang leveringstid på grunn av for liten monteringskapasitet. Flere forhandlere har monteringer booket ut året og noen har også fullbooket starten av 2021. Vi skal være glade for høy etterspørsel og det er fint å se at kundene fortsatt ønsker seg ildsteder. Men for noen av medlemmene kan høy etterspørsel oppleves som en utfordring hvis man på grunn av for lang leveringstid på produktet eller for liten tilgang på montører, ikke får levert det man skal innen rimelig tid. Det skal vi alle ha forståelse for, og for å fortsette det gode samarbeidet i bransjen er det viktig at vi er åpne om utfordringer og løsninger.

I pandemiens andre bølge har montørene gått tilbake til rutinene fra i vår, og det sjekkes flittig om kunden de skal installere hos er frisk. Norsk Varmes medlemmer melder også fra om at salget har gått bra gjennom hele koronaperioden, og at kundepågangen er god. Uteprodukter som pizzaovner og utepeiser har fått et økt fokus og det har det blitt solgt mye av – dette henger sammen med at de fleste er mye hjemme og på hyttene sine.

Flere nyheter

Ekte Varme

Ekte Varme er et nettsamfunn som skal samle alle som er glade i levende ild. Vi ønsker å inspirere folk til å kose seg mer med ekte varme fra bål, peis og ovn.


ektevarme.no