Mediehenvendelser


Steinar Vigdal, Exodraft

Telefon: +47 980 74 151
E-post: styreleder@norskvarme.org

Montør/kurshenvendelser


Martin Apenes

Telefon: +47 913 36 708
E-post: kubbe@norskvarme.org

Henvendelser om medlemskap


E-post: varme@norskvarme.org

Forbud mot gamle vedovner?

For ni år siden diskuterte vi i Norsk Varme forbud mot vedfyring i gamle ovner. Det var vel da jeg rev av meg resten av håret, for forbud trodde jeg ikke noe på. Man kan ikke bare forby alt man er imot?! I hvert fall ikke nasjonalt.


Likevel ble det laget en pressemelding om saken, som stod godt i Nationen den gang. Oppslaget ble med oss videre i presentasjoner, blant annet da vi møtte Bergens miljøbyråd for noen år siden. Mens vi jobbet ufortrødent med pant jobbet Bergen videre med forbudslinja, og plutselig stod det svart på hvitt i Bergens Tidende; 50 millioner kroner i ovnspant og forbud mot fyring i gamle ovner fra 2021. Jeg må innrømme at det var en sak jeg syntes det var vanskelig å ta en del av æren for. Men, tanken om forbud har vokst på meg. Nå har ovnsforhandlerne i Bergen full hyre med å dekke etterspørselen etter nye ovner, og Norsk Varme er på ny ute og krever nasjonalt forbud mot fyring i ikke-rentbrennende ovner. Bergen har vist oss at det er det som må til for å få gjort noe.

Steinar Vigdal

Flere nyheter

Ekte Varme

Ekte Varme er et nettsamfunn som skal samle alle som er glade i levende ild. Vi ønsker å inspirere folk til å kose seg mer med ekte varme fra bål, peis og ovn.


ektevarme.no