Mediehenvendelser


Steinar Vigdal, Exodraft

Telefon: +47 980 74 151
E-post: styreleder@norskvarme.org

Montør/kurshenvendelser


Martin Apenes

Telefon: +47 913 36 708
E-post: kubbe@norskvarme.org

Henvendelser om medlemskap


E-post: varme@norskvarme.org

Lange leveringstider og stengte havner

Flere av Norsk Varmes medlemmer opplever fortsatt forsinkelser og lange leveringstider fra ulike underleverandører. Problemet er forespeilet å kunne vare en stund, kanskje så mye som opp til to år.


Det er flere årsaker til forsinkelsene, blant annet at transport skaper utfordringer. En rekke havner er stengt som følge av koronaviruset, og det er en stor mengde båter på verdensbasis som ikke får lastet og losset i en del større havner. Etterdønninger av forsinkelsene som fulgte etter blokkeringen av Suez-kanalen merkes også fortsatt. Flere av Norsk Varmes medlemmer melder om at dette i noen tilfeller gjør det vanskelig å få frem deler og komponenter som kjøpes inn fra underleverandører.

Grethe Bachmann i Contura forteller om at de tidligere i sommer ventet på lakk fra en underleverandør for å kunne få lakkert ovner og sendt ut til forhandlere, men båten som transporterte lakken ventet på å komme inn til havna for å losse og det ble derfor forsinket. Dette fører igjen til lang leveringstid av produktene ut til kundene og, avhengig av leverandørene, er det snakk om forsinkelser i leveringstid fra omgående levering til 2-3 måneders forsinkelse.

Flere nyheter

Ekte Varme

Ekte Varme er et nettsamfunn som skal samle alle som er glade i levende ild. Vi ønsker å inspirere folk til å kose seg mer med ekte varme fra bål, peis og ovn.


ektevarme.no