Mediehenvendelser


Steinar Vigdal, Exodraft

Telefon: +47 980 74 151
E-post: styreleder@norskvarme.org

Montør/kurshenvendelser


Martin Apenes

Telefon: +47 913 36 708
E-post: kubbe@norskvarme.org

Henvendelser om medlemskap


E-post: varme@norskvarme.org

Resertifisering av montører

Jeg tør ikke si når bilsertifikatet mitt går ut. Enda mindre motorsykkellappen. Men det er mange år til legen skal godkjenne at jeg fortsetter. Å kjøre uten lappen kan koste dyrt. Det samme gjelder å jobbe uten sertifikat fra Norsk Varme.


Forleden ble jeg kontaktet av en som mistet et oppdrag fordi sertifikatet var gått ut på dato. Den grundige kunden etterspurte utløpsdato, og gikk til en annen som hadde gjeldende bevis. Ordningen med resertifisering har ikke fungert så godt. Særlig fordi det ikke er så stor utvikling i faget vårt fra år til år. En ny prøve vil handle om det samme. Jeg hadde forstått om jeg måtte kjøre opp til MC-lappen fra tid til annen. Med ovnsmontering blir det noe annet. Det har vi tatt konsekvensen av, og sammen med Norsk brannvernforening har vi utvidet levetiden fra fem til ti år. Sertifiserte montører får i disse dager beskjed om dette og tilsendt et oblat som bekrefter utvidelsen. Det kan klistres på sertifikatet – og dermed gjelder det for fem nye år.

Da er det bare å håpe på at hjemmeferierende nordmenn holder montørene våre, som følger myndighetenes koronaretningslinjer til punkt og prikke, i full aktivitet sommeren igjennom. God sommer!

// Steinar Vigdal

Flere nyheter

Ekte Varme

Ekte Varme er et nettsamfunn som skal samle alle som er glade i levende ild. Vi ønsker å inspirere folk til å kose seg mer med ekte varme fra bål, peis og ovn.


ektevarme.no