Mediehenvendelser


Steinar Vigdal, Exodraft

Telefon: +47 980 74 151
E-post: styreleder@norskvarme.org

Montør/kurshenvendelser


Martin Apenes

Telefon: +47 913 36 708
E-post: kubbe@norskvarme.org

Henvendelser om medlemskap


E-post: varme@norskvarme.org

Svogerforskning

Hva trenger man fiender til når man har forskere som baserer bryske konklusjoner på samtaler med venner og kjente?


Jeg er bare en vanlig rørlegger som selger pipevifter og har på langt nær svar på alt. Men; Jeg vet litt om hva som rører seg i norske hytter og hus. Det har blitt noen besøk i åras løp. Jeg kan for eksempel konkludere med at håndverk utført av fagfolk har en tendens til å være mer solid enn håndverk utført av amatører.

Er jeg i tvil om været stikker jeg hodet ut av vinduet. Da vet jeg hvordan været er i Svelvik, og jeg har en viss peiling på hvordan det er i Drammen, men ikke i Bergen (selv om jeg kan gjette). Når NILU uttaler seg skråsikkert om folks fyringsvaner har de gjort som meg. De har snakket med noen som bekrefter egen erfaring; nemlig at de fyrer litt ekstra etter å ha fått ny ovn. Selv en enkel rørlegger fra Svelvik ville spurt: Er det sånn i nabohuset, og huset bortenfor der? Men det har ikke NILU gjort. Så påstår de at folk som ikke lenger fyrer med olje erstatter oljen med ved. Når jeg stikker hodet inn i leiegården med plombert oljefyr ser jeg ingen vedovner. Ikke i huset ved siden av heller. Så sier de at folk ikke fyrer riktig. Det er ikke min erfaring, som er i hundrevis av boliger hvert år.

Vi har alltid hatt en god dialog med NILU, vi deler tall og erfaringer. Men når de gang på gang kommer med usikre antakelser bygget på svogerforskning og spinkelt materiale melder den ubehagelige tanken seg; Har de noe imot oss?

/ Steinar Vigdal

Flere nyheter

Ekte Varme

Ekte Varme er et nettsamfunn som skal samle alle som er glade i levende ild. Vi ønsker å inspirere folk til å kose seg mer med ekte varme fra bål, peis og ovn.


ektevarme.no