Mediehenvendelser


Steinar Vigdal, Exodraft

Telefon: +47 980 74 151
E-post: styreleder@norskvarme.org

Montør/kurshenvendelser


Martin Apenes

Telefon: +47 913 36 708
E-post: kubbe@norskvarme.org

Henvendelser om medlemskap


E-post: varme@norskvarme.org

Vedfyring ER billigst

At vedfyring er den billigste formen for oppvarming i disse dager, er det ingen tvil om. Spørsmålet er bare hvor mye billigere.


I Sør-Norge er oppvarming med strøm nå på det verste tre til fire ganger dyrere. Men selv med mer normale priser, er vedfyring fortsatt den rimeligste oppvarmingskilden. I det siste har det vært mange forbrukersaker, blant annet i VG, som har regnet ut at oppvarmingen i snitt koster 136 øre per kWh med vedfyring. Men det er nok bedre enn som så. Den prisen tok utgangspunkt i 79 kroner for en 15 kilos sekk med ved. Mange forhandlere er gått tomme, men for dem som kjøper 1000 liter, ligger kWh-prisen fortsatt på rundt 110 øre. Og det er klart billigst.

Et godt eksempel låner vi fra Lars Freim, som la ut denne teksten på Facebook nylig:

«Dette er en bjørkekubbe på 1,4 kg. Den gir ca 5 kWh. Med dagens strømpris er den altså verdt minst 20 kroner. Det tilsvarer minst 500 kroner for en 60-liters sekk med ved.»

Flere nyheter

Ekte Varme

Ekte Varme er et nettsamfunn som skal samle alle som er glade i levende ild. Vi ønsker å inspirere folk til å kose seg mer med ekte varme fra bål, peis og ovn.


ektevarme.no