Mediehenvendelser


Steinar Vigdal, Exodraft

Telefon: +47 980 74 151
E-post: styreleder@norskvarme.org

Montør/kurshenvendelser


Martin Apenes

Telefon: +47 913 36 708
E-post: kubbe@norskvarme.org

Henvendelser om medlemskap


E-post: varme@norskvarme.org

Vedfyring til folket

Jeg river meg i både skjegg og hår når jeg tenker på avstanden mellom myndighetene og såkalte vanlige folk når det gjelder vedfyring. I byråkratiets høyborg regnes det på utslipp og hva en skorstein koster, mens vanlige folk sitter og fryser foran panelovnene sine, som det nå er for dyrt å bruke.


Engasjementet rundt Vedfyringens dag den 2. oktober beviser at vedfyring er noe de vanlige folka driver med, som Jonas Gahr Støre så flittig henvender seg til. Samtidig leverer bøndene til Trygve Slagsvold Vedum mer ved enn noensinne til boder og garasjer over hele landet. Øverst i Gudbrandsdalen, der jeg bor, stikker vi hodet ut av vinduet og stikker fingern i jorda når vi lurer på hva som egentlig foregår utenfor stuedøra. Etter en sånn øvelse ser jeg at folk ønsker skorstein og de vil fyre med ved. En ny regjering for både vanlige folk og jordnære bønder bør forstå at vedfyring har kommet for å bli.

Brede Børud, styreleder i Norsk Varme

Flere nyheter

Ekte Varme

Ekte Varme er et nettsamfunn som skal samle alle som er glade i levende ild. Vi ønsker å inspirere folk til å kose seg mer med ekte varme fra bål, peis og ovn.


ektevarme.no