Mediehenvendelser


Steinar Vigdal, Exodraft

Telefon: +47 980 74 151
E-post: styreleder@norskvarme.org

Montør/kurshenvendelser


Martin Apenes

Telefon: +47 913 36 708
E-post: kubbe@norskvarme.org

Henvendelser om medlemskap


E-post: varme@norskvarme.org

Vi må bli ferdig med å være problemet, og bli en del av løsningen

Stinn brakke på medlemsmøtene i Norsk Varme er alltid moro. Og det er ikke bare fordi vi satt med god koronaavstand og fylte rommet. Aldri har det vært mer spennende å være i vår bransje.


På års- og medlemsmøtet fikk vi fra Miljødirektoratet vite at problemet med vedfyring også handler om utslipp av metan. Vi som har trodd at CO2-utslippet fra vedfyring er klimanøytralt! Uansett gjelder det å fortsette og utvikle teknologi som slipper ut minst mulig, enten det er CO2, metan eller svevestøv. Det er vi blitt ganske gode på etter hvert. For å overbevise myndighetene om at det er bedre å skifte ut gamle ovner med de nyeste modellene enn å overlate all oppvarming til elektrisitet, må vi ut med det glade budskap om at vi allerede er der at vi kan tilby ovner som forurenser dramatisk mindre og nesten like lite som strøm fra kontakten i veggen. Målet er at SINTEF setter i gang et stort forskningsprosjekt fra neste år for å dokumentere arbeidet vårt. Men som flere var inne på i medlemsmøtet: Vi må erkjenne at vedfyring forurenser. Og for å gjøre tidligere klimaminister Ola Elvestuens ord til mine: Vi må bli ferdig med å være problemet, og bli en del av løsningen.

// Steinar Vigdal

Flere nyheter

Ekte Varme

Ekte Varme er et nettsamfunn som skal samle alle som er glade i levende ild. Vi ønsker å inspirere folk til å kose seg mer med ekte varme fra bål, peis og ovn.


ektevarme.no