Mediehenvendelser


Steinar Vigdal, Exodraft

Telefon: +47 980 74 151
E-post: styreleder@norskvarme.org

Montør/kurshenvendelser


Martin Apenes

Telefon: +47 913 36 708
E-post: kubbe@norskvarme.org

Henvendelser om medlemskap


E-post: varme@norskvarme.org

Ikke i mitt nabolag, takk

NIMBY – «not in my backyard» er kjente toner når man skal bekjempe samfunnsutfordringer. Det gjelder vindmøller, kraftverk, solceller, rusinstitusjoner, skoler og barnehager. Vi er for alt – men ikke akkurat der vi bor. I ildstedsbransjen har vi tatt NIMBY på alvor gjennom flere tiår.


Vi forstår at naboen som har astma ikke ønsker svevestøv i egen bakgård. Derfor har bransjen jobbet for å utvikle moderne, rentbrennende ildsteder, som er mange ganger bedre enn for få år siden. I byer som Bergen har man beregnet at helseskadelig svevestøv ville vært eliminert om alle hadde de mest moderne og utslippsvennlige ovnene.

I Norge har vi store muligheter til å bruke ved som energikilde, spesielt i tider med ekstremt høye strømpriser. I fjor dekket vedfyring ca. 15 prosent/6 twh av oppvarmingsbehovet i norske husholdninger. Dette kan dobles over natten, noe som tilsvarer 10 Alta-kraftverk. Vedfyring er klimanøytralt og har knapt ulemper. NIMBY gjelder ikke her, så hva venter myndighetene på?

Brede Børud, styreleder

Flere nyheter

Ekte Varme

Ekte Varme er et nettsamfunn som skal samle alle som er glade i levende ild. Vi ønsker å inspirere folk til å kose seg mer med ekte varme fra bål, peis og ovn.


ektevarme.no