Mediehenvendelser


Steinar Vigdal, Exodraft

Telefon: +47 980 74 151
E-post: styreleder@norskvarme.org

Montør/kurshenvendelser


Martin Apenes

Telefon: +47 913 36 708
E-post: kubbe@norskvarme.org

Henvendelser om medlemskap


E-post: varme@norskvarme.org

Oppfordrer til tidlig bestilling av ved

Med høy temperatur og solskinnsdager er det fort gjort å glemme at fyringssesongen bare er et par måneder unna. Det vil Øyvind Stranna Larsen i Norsk Ved, Forum for vedprodusenter få nordmenn til å huske på fremover.


– Vi ser at det har vært en utvikling over mange år der en del forbrukere først bestiller ved når det blir skikkelig kaldt. Dette medfører problemer både for vedprodusenter og forbrukere, for da hoper bestillingene seg opp og kundene må av og til vente før de får levert veden de har bestilt, sier Stranna Larsen.

Han forteller at det også er en større utfordring for vedprodusentene å levere tunge tilhengerlass på glatte veger, sammenliknet med levering på høsten.

– Forbrukere må også regne med å betale mer for veden utpå vinteren enn ved levering på høsten, og det henger sammen med lagring av veden. Vinterelevert ved må leveres fra et innendørs lager slik at veden holdes tørr, som medfører ekstra logistikk og lagerutgifter for vedprodusentene. Med høstlevering kan vedprodusentene levere veden rett fra en tørkeplass utendørs.

Oppfordringen er altså tydelig; Vær tidlig ute og bestill ved til vinteren, hvis du ikke har gjort det allerede.

Flere nyheter