Mediehenvendelser


Steinar Vigdal, Exodraft

Telefon: +47 980 74 151
E-post: styreleder@norskvarme.org

Montør/kurshenvendelser


Martin Apenes

Telefon: +47 913 36 708
E-post: kubbe@norskvarme.org

Henvendelser om medlemskap


E-post: varme@norskvarme.org

Trevirket må inn i ovnen før det råtner

Vi som jobber med ild har en misjon. Vi må spre budskapet om at vedfyring er klimanøytralt og at bonusen er åpne landskap. Trevirket må inn i ovnen før det råtner.


Forleden var jeg en tur på heia og ble slått av hvor mye trær det var blitt siden sist. Som guttunge så jeg ingen skog, og knapt trær. Nå ser jeg knapt trær for bare skog. Det er tankevekkende å studere bilder før og nå. Både langs lågen, på vidda og ved kysten gror det mer enn før. De siste hundre årene har skogsområdene økt med mer enn 50 prosent. Det snakkes mye om hvor mye energi som er i vind, sol og vann. Men å utnytte disse kildene har noen negative konsekvenser. Så mens praten går om vanskelighetene spys det ut karbon – like mye som før, skal vi tro klimarevisorene. Vi som jobber med ild har en misjon. Vi må spre budskapet om at vedfyring er klimanøytralt og at bonusen er åpne landskap. Trevirket må inn i ovnen før det råtner. God sommer.

Brede Børud, Styreleder

Flere nyheter

Ekte Varme

Ekte Varme er et nettsamfunn som skal samle alle som er glade i levende ild. Vi ønsker å inspirere folk til å kose seg mer med ekte varme fra bål, peis og ovn.


ektevarme.no