Mediehenvendelser


Steinar Vigdal, Exodraft

Telefon: +47 980 74 151
E-post: styreleder@norskvarme.org

Montør/kurshenvendelser


Martin Apenes

Telefon: +47 913 36 708
E-post: kubbe@norskvarme.org

Henvendelser om medlemskap


E-post: varme@norskvarme.org

Vi teller ned dagene til Vedfyringens dag 2. oktober

Høsten er i anmarsj og vi gleder oss igjen til markeringen av Vedfyringens dag, 2. oktober. Siden dagen faller på en søndag i år, oppfordrer vi alle medlemmer til å markere dagen og båltimen i egne kanaler og i butikk hele helgen.


Sekretariatet vil, som tidligere år, utarbeide innhold som kan brukes av Norsk Varmes medlemmer for å fremme budskapet rundt Vedfyringens dag. Dette vil bli delt med medlemmene i løpet av september, og dere står fritt til å bruke det slik dere ønsker.

I tider med ekstremt høye strømpriser er vedfyring ekstra aktuelt, både som et alternativ til oppvarming, i beredskapssammenheng, og for kosen og stemningens skyld. Så her er det bare å «smi mens ilden er varm» og spre alle budskap om gleden med vedfyring ut til folket.

Alle medlemmer bes ta en kikk på materiell dere har fått tilsendt i forbindelse med Vedfyringens dag fra tidligere år og om dette kan brukes på nytt. Sekretariatet har noen effekter på lager, og de som ønsker flere effekter bes kontakte sekretariatet på aske@norskvarme.org.

Våre samarbeidspartnere – Norsk Ved, Forum for vedprodusenter, Den Norske Turistforening, Naturvernforbundet og Norsk brannvernforening – vil også bli aktivisert og bedt om å dele innhold om Vedfyringens dag på sine nettsider og i sosiale medier.

Norsk Varme vil i tillegg gjennomføre en befolkningsundersøkelse gjennom Norstat for å kartlegge befolkningens holdninger og vaner knyttet til vedfyring. Målet er at resultatene skal kunne brukes i mediesaker og på Ekte Varme i tiden fremover, og resultatene vil også fremmes i forbindelse med Vedfyringens dag.

Bildet er fra markeringen av Vedfyringens dag i Oslo i 2020. Cecilie Schilling hadde laget flott sang i anledning dagen.

Flere nyheter

Ekte Varme

Ekte Varme er et nettsamfunn som skal samle alle som er glade i levende ild. Vi ønsker å inspirere folk til å kose seg mer med ekte varme fra bål, peis og ovn.


ektevarme.no